Här kan ni se några av de aktiviteter som sker hos oss på Storvretaskolan. Nytt inlägg varje månad.

• April

Josephine Eld2017-04-28

Under April månad har Storvretaskolans fotbollscup kommit igång. Den kommer att pågå under de närmaste veckorna. Lag med elever från F-5 möter varandra under morgonrasten i en 10 minuter lång match. Cupen avslutas med en stor final.

Fotbollscup

På idrotten i åk 1 jobbar vi med grunderna i orientering och eleverna får orientera inne i gympasalen i form av skattjakt. I de äldre årskurserna har de elevens val av aktivitet på idrotten.

inomhusorientering

Fritids har jobbat med tillverkning av egna kepsar.

keps

rymden

I en åk 2 visas bilder från deras skapande med rymden och valborg.

• Mars

Josephine Eld2017-04-05

Under mars månad har eleverna fått jobba med bland annat boxercise, rörelsebingo och konditionskrävande lekar på idrotten.

I åk 2 har de haft läsutmaning. Utmaningen gick ut på att under en period av ca 5 veckor läsa 5000 sidor tillsammans i klassen. Hela åk 2 lyckades med detta!

I åk 3 pågår Nationella proven.

I slöjden jobbar eleverna med tovning, vimplar med egen design, akrobater.

På skolgården har det sopats vägar i gruset.

På fritids har eleverna fått påbörja påskpysslandet. Vi önskar er alla en glad påsk!

Påskpyssel kyckling förskoleklass

Påskpyssel Rönnen

Sopa ute på rasten

träslöjden akrobater

• Januari - Februari

Josephine Eld2017-02-28

Nu har en ny termin hunnit komma igång på allvar och vi har många fina bilder som visar några av de saker vi arbetat med från december frma till sportlovet här på Storvretaskolan.

På idrotten har vi arbetat med Skridskor,Lekar och Redskap av olika slag.

Idrottsaktivitet

Skridskor

På Fritids har de gjort skålar i gips samt blommor av papper och blompinnar.

gipsskål

pappersblomma

På fritids har de även bakat eget bröd som fick njutas av tillsammans med varm choklad ute i solen.

I förskoleklass har de jobbat med experiment. Här är en bild på godisexperiment.

Experiment

De har även gjort Alla hjärtansdag pyssel.

pyssel

Skrivarbetet i förskolekalss:

Skriva

Innan jul var Grönans fritids med i ett Barn hjälper barn-projekt. Eleverna gjorde smycken och sålde. Pengarna skänktes till Upplands Nation och där det köptes julklappar till barn som inte har någonstans att fira jul. På Upplands Nation arrangeras varje år julfirande för hemlösa och ensamma människor.

diplom

Visar 1 - 3 av 6 Visa fler