Storvretaskolans blogg

Här kan ni se några av de aktiviteter som sker hos oss på Storvretaskolan. Nytt inlägg varje månad.

• Mars

Josephine Eld2017-04-05

Under mars månad har eleverna fått jobba med bland annat boxercise, rörelsebingo och konditionskrävande lekar på idrotten.

I åk 2 har de haft läsutmaning. Utmaningen gick ut på att under en period av ca 5 veckor läsa 5000 sidor tillsammans i klassen. Hela åk 2 lyckades med detta!

I åk 3 pågår Nationella proven.

I slöjden jobbar eleverna med tovning, vimplar med egen design, akrobater.

På skolgården har det sopats vägar i gruset.

På fritids har eleverna fått påbörja påskpysslandet. Vi önskar er alla en glad påsk!

Påskpyssel kyckling förskoleklass

Påskpyssel Rönnen

Sopa ute på rasten

träslöjden akrobater

• Januari - Februari

Josephine Eld2017-02-28

Nu har en ny termin hunnit komma igång på allvar och vi har många fina bilder som visar några av de saker vi arbetat med från december frma till sportlovet här på Storvretaskolan.

På idrotten har vi arbetat med Skridskor,Lekar och Redskap av olika slag.

Idrottsaktivitet

Skridskor

På Fritids har de gjort skålar i gips samt blommor av papper och blompinnar.

gipsskål

pappersblomma

På fritids har de även bakat eget bröd som fick njutas av tillsammans med varm choklad ute i solen.

I förskoleklass har de jobbat med experiment. Här är en bild på godisexperiment.

Experiment

De har även gjort Alla hjärtansdag pyssel.

pyssel

Skrivarbetet i förskolekalss:

Skriva

Innan jul var Grönans fritids med i ett Barn hjälper barn-projekt. Eleverna gjorde smycken och sålde. Pengarna skänktes till Upplands Nation och där det köptes julklappar till barn som inte har någonstans att fira jul. På Upplands Nation arrangeras varje år julfirande för hemlösa och ensamma människor.

diplom

• December

Josephine Eld2016-12-21

Nu har vi kommit hela vägen fram till jullovet!

Här kommer bilder från några av de aktiviteter som ägt rum under november/december.

Det har julpysslats på fritids.

Pyssel på fritids

Julpyssel fritids

Vi har haft ett fantastiskt fint Luciafirande.

Lucia

Fler bilder på skapande i en åk 2.

Skapande årskurs 2

Vi avslutar med en bild från Kul på rasten, vars aktiviteter är mycket uppskattade bland eleverna. Allt ifrån dans till lekar och fallskärm.

Fallskärm

Vi passar på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Visar 1 - 3 av 5 Visa fler